om 8 

De OM Ashram is het levenswerk van Paramhans Swami Maheshwarananda, deze Ashram wordt gebouwd om de duizenden jaren oude wetenschap van Yoga en de Vedische cultuur te bewaren en door te geven.

Het centrum beschikt over 250 hectare grond en streeft een groot aantal activiteiten na: liefdadigheidswerk, scholen, gezondheidszorg, distributie van drinkwater, extra bebossing en het welzijn van dieren. Het centrale gebouw van deze ashram wordt gebouwd in de vorm van het symbool OM. Daarmee heeft Vishwaguruji een ode gebracht aan het symbool OM in steen - eenmaal voltooid, zal het het grootste door de mens gemaakte OM symbool zijn op onze planeet, het is zelfs zichtbaar vanuit de ruimte ( http://earth.google.com , coördineert 25 50 ' 40 N / 73 30 '10 O). 

om 1

Met verfijnde vaardigheid hebben metselaars en beeldhouwers het tijdloze verhaal van liefde en eenheid met God, vereeuwigd in deze structuur van roze zandsteen. Elke centimeter is een toegewijde ode aan alle goddelijke incarnaties, rishis en heiligen. Deze Ashram is een symbool van de eeuwig geldende ethische en filosofische waarden van de Vedische cultuur.

om 11

Deze OM ashram bestaat uit 108 wooneenheden, bedoeld voor de spirituele yogabeoefenaars - ze staan ​​voor de 108 kralen van een mala (Indiaas gebedssnoer). Een meer is de halve maan van het OM-symbool. De stip bovenaan, Bindu genaamd, is gevormd door een toren van 108 meter hoogte. In de 13 verdiepingen zijn 13 tempels gebouwd, bekroond met een zonnetempel.

om 10

De OM Ashram is omgeven door meerdere bouwwerken met een unieke architectuur, die naar de principes van de Vastu Shastra (indiase architektuur und bouwleer) gevormd zijn geworden.

om 6

Een gebouw werd in de vorm van de Swastika, het oeroude indiase symbool van de zon, gebouwd. Het biedt onderkomen aan bezoekers van de Ashram. De Meditatie- en Gebedsruimte draagt de naam Bhakti Sagar, Oceaan van toewijding, en is nog steeds in de traditionele met rietgedekte hutten in Rajasthan gebouwd.

om 18

Bhakti Sagar is zeker een van de grootste "grashutten"van de wereld.

om 5

Een groot gebouw in de vorm van een wapen (Drietand, een attribuut van Heer Shiva) gecombineerd met een Yagya Kund (Ceremonieplaats) dient als schoolgebouw voor de Sri Vishwa Deep Gurukul Vidyalaya met ca. 2.000 leerlingen van de basis- tot en met de middelbare school.

school-building-2