Wereldvredesconferentie bij de Verenigde Naties in Wenen

Wenen, 2 oktober 2015 – Terwijl wereldleiders op de Verenigde Naties in New York een historische post-2015 ontwikkelingsagenda afkondigden met betrekking tot duurzaamheid, verzamelden zich in de verenigde Naties in Wenen meer dan 200 afgevaardigden en representanten van NGO’s en academies van over de hele wereld, om de Internationale dag van Geweldloosheid te herdenken.

De internationale conferentie was getiteld, “Yoga – een weg naar Geweldloosheid en wereldvrede”. Deze werd georganiseerd door de Sri Swami Madhavananda World Peace Council. (SSMWPC), een NGO met een speciale consultatieve status bij de ECOSOC, op het initiatief van zijn grondlegger, Bharat Gaurav Vishwaguruji Maheshwarananda.

Ter ere van het 70-jarig bestaan van de Verenigde Naties en de Internationale dag van Geweldloosheid werden er officiële verklaringen en ondersteunende brieven door de deelnemers van de conferentie ontvangen uit verschillende officiële instanties, lokale autoriteiten, NGO’s en academies vanuit Oostenrijk, India, Hongarije, Slovenië, Tsjechië, Slowakije, USA, Kroatië, Australië, Oekraïne, Nederland, Mexico en Duitsland.

Ook kregen zij persoonlijk bericht van UNESCO directeur Ms Irina Bokova, HSH Prins Alfred von Liechtenstein en Mahatma Gandhiji’s kleinzoon Mr. Arun Gandhi.

Tijdens de Weense conferentie, verklaarde de SSMWPC oprichter en conferentie initiator Vishwaguruji Maheshwarananda: “Wereldvrede is mogelijk wanneer alle religieuze en politieke leiders tolerantie, erkenning en respect voor alle religies, culturen en naties in de praktijk brengen. Het is onze belangrijkste taak om het collectieve bewustzijn van vergeving, broederschap en eenheid te promoten. We zijn allemaal kinderen van één God. Er is maar één religie waartoe we behoren en dat is de mensheid”.

www.worldpeacecouncil.net