Tijdens het weekend van 24-26 november bezocht Swami Umapuriji Nederland waar zij inspirerende en sprankelende Yoga Lezingen, Workshops en Satsangs gaf in Dongen, Oosteind en in Hillegom. Onbaatzuchtig deelde ze de wijsheid, die ze tijdens haar meer dan 30 jaar ervaring met het lesgeven van Yoga in Daily Life over de hele wereld heeft verzameld met de deelnemers.

Het weekendseminar programma was zo samengesteld dat de deelnemers hun theoretische en praktische kennis van Yoga konden uitbreiden en verdiepen en de workshops te verlaten, beter voorbereid op de uitdagingen van het dagelijkse leven.

Vrijdagavond begon in Dongen met de workshop over het VERMINDEREN van STRESS, het VERBETEREN van de SLAAP en het creëren van INNERLIJKE VREDE. Tijdens de vervolgworkshops op zaterdagochtend in het Veganistische en Vegetarische Yoga in Daily Life centrum in Oosteind en op zondag in Hillegom gaf Swami Umapuri les over de wijze waarop je je IMMUNITEIT, INNERLIJKE KRACHT en VITALITEIT kunt verbeteren. Na de lezingen waarin zij ook haar ervaringen deelde, enkele mooie verhalen vertelde en zij op levendige wijze de theoretische achtergrond uitlegde, waren de deelnemers vooral bezig met het beoefenen van de speciaal ontworpen Asana’s en Pranayama’s.

rsz swumapuri nl nov2023 img 20231124 194436  rsz 1rsz swumapuri nl nov2023 img 20231124 184059

Umapuri besteedde veel aandacht aan elke deelnemer afzonderlijk en deelde waardevolle praktische tips met betrekking tot hun vragen en hun conditie. Op haar eigen onzichtbare manier creëerde zij een zeer aangename, energieke en harmonieuze sfeer waarin iedereen de heilzame effecten kon ervaren van Yoga in Daily Life, uitgevoerd onder de begeleiding van zo'n gevorderde leraar. Umapuri deelde voortdurend en vol overgave heel openlijk haar vele waardevolle inzichten. Sommige beoefenaars waren verbaasd over de mate waarin blokkades en pijn onmiddellijk verlicht werden na het volgen van de workshops. Iedereen vertrok tevreden en enthousiast en nam een aantal zeer waardevolle tips en verdiepte en nieuwe kennis mee.

 

Eén van de hoogtepunten was de vegetarische kookworkshop op zaterdag, die plaatsvond in het Yoga in Daily Life centrum in Oosteind. Het was een mooie gelegenheid om in een ontspannen en gezellige sfeer samen met chef-kok Umapuriji elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen, te koken en om kennis te maken met het systeem Yoga in Daily Life.

 rsz swumapuri nl nov2023 img 20231125 165044    rsz swumapuri nl nov2023 img 20231125 172934    rsz swumapuri nl nov2023 img 20231125 164901

rsz swumapuri nl nov2023 img 20231125 165258

Swami Umapuri legde het belang en de noodzaak uit om onszelf zuiver te houden, niet alleen door het dagelijks beoefenen van verschillende Yogatechnieken, maar ook door het telen, bereiden en eten van puur biologisch vegetarisch voedsel. Er werden 5 verschillende Indiase gerechten bereid en gekookt met allerlei verschillende specerijen, kruiden en meelsoorten. Iedereen was betrokken bij het proces van snijden van de groenten tot het rollen en maken van de chapati’s, het bereiden van de verschillende soepen en deegsoorten tot het observeren van de verschillende kookprocessen. Uiteindelijk genoten we allemaal samen van de smaak van het heerlijke, kleurrijke en voedzame eten dat vol liefde en plezier was voorbereid.

rsz swumapuri nl nov2023 img 20231125 175319

Swumapuri nl eating

Zaterdag- en zondagavond sloten Umapuriji en de deelnemers af in een warme, rustige Satsang-sfeer, waarbij gebeden, mantra's en Bhajans werden gezongen. De harten waren gevuld met liefde en toewijding voor de Leermeester Vishwaguruji en de Yoga in Daily Life Guru-lijn. We kijken allemaal uit naar ons volgende programma met Swami Umapuriji in Nederland.