Gezamenlijke oproep voor een speciale Mondiale Top van de Verenigde Naties.

 

Wenen, 21 augustus 2023 – Yoga in Daily Life Scientific System auteur en oprichter Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Sri Swami Maheshwarananda reageerde in 2012 op milieukwesties op de VN-conferentie over duurzame ontwikkeling in Rio, met een belofte in naam van YIDL om enkele duizenden bomen te planten rond de wereld. De belofte werkte uitstekend en sinds de conferentie zijn er wereldwijd meer dan 70.000 bomen geplant door YIDL-leden.

Helaas zal het planten van bomen, zoals dit jaar door Vishwaguruji wordt erkend, op basis van praktijkgegevens in bijna alle YIDL Yoga Centra over de hele wereld, niet voldoende zijn om het milieu te redden, omdat steeds sterkere bedreigingen in de vorm van parasitaire insecten, ongedierte en Schimmels, evenals droogtes, bosbranden en overstromingen als gevolg van de mondiale klimaatverandering, vernietigen veel loof- en naaldbomen en zelfs hele bossen.

Ons optreden moet snel en effectief zijn. Alle YIDL-centra zijn al bevoegd om gemeenschappen bijeen te brengen om de bomen in de buurt te monitoren en de best beschikbare beschermings-/eliminatiepraktijken uit te voeren, door hulp te zoeken bij experts uit de lokale omgeving. Het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen wordt sterk afgeraden. Onze professionele contacten bereiden lijsten voor van natuurlijke preparaten voor bepaalde boomsoorten, die binnenkort wereldwijd zullen worden verspreid. Het is uiteraard belangrijk om te beseffen dat verschillende bomen op verschillende locaties verschillende oplossingen vereisen.

We mogen geen tijd verspillen. Elke minuut kunnen we weer een boom verliezen die ons beschermt en essentiële zuurstof levert. Yoga in Daily Life heeft, samen met de Sri Swami Madhavananda World Peace Council (SSMWPC) – beide met een speciale consultatieve status bij UN ECOSOC – en AYUSH Europe, al opgeroepen tot een dringende speciale Global Summit van de Verenigde Naties om de vitale bescherming van de 's werelds bomen.

 news 2       TA 4   TA 2