Spirituele Lijn - Opvolging

Guru Paramparā – De spirituele lijn van Meesters: 

Lang geleden werd de essentie van Yoga beschreven in 's werelds oudste spirituele geschriften, de Veda's. Deze heilige overleveringen werden vele generaties lang mondeling van Meester op leerling doorgegeven. Daarbij bleef de originele boodschap woord voor woord bewaard.

Paramhans Swami Maheshwarananda behoort ook tot een eervolle lijn van Meesters, door wie de boodschap van Yoga levendig is gehouden en doorgegeven.

Zijn Meesters zijn:

Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpuriji

De spirituele lijn van Meesters van "Yoga in het Daily Life" wordt gekenmerkt door een ononderbroken lijn van verlichte incarnaties van goddelijke liefde, kracht en wijsheid. Aan het begin staat de »Meester van de Himalaya«, Sri Alakh Puriji.

H.H. Dharmsamrat Paramhans Sri Swami Madhavanandaji

Paramhans Swami Madhavananda was een van de weinige grote spirituele meesters van onze tijd. Hij was de liefdevolle en toegewijde leerling van Sri Deep Narayan Mahaprabhuji. Bij het verlaten van deze wereld gaf Sri Mahaprabhuji zijn spirituele erfenis door aan Paramhans Swami Madhavananda. 

Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda

PARAMHANS SWAMI MAHESHWARANANDA is de opvolger van Paramhans Swami Madhavanandaji. Hij leeft sinds 1972 in Wenen waar hij de “Internationale Sri Deep Madhavananda Ashram” en de eerste “Yoga in Daily Life” verenigingen oprichtte. Kort daarna ontstonden vele zuster verenigingen wereldwijd. Onder Swamiji’s leiding staan nu honderden Yogagroepen in West en Centraal Europa, America, Canada, Australië, Nieuw Zeeland en India.