Yoga Niveau's

"Yoga in Daily Life" is een Wetenschap van Lichaam, Geest, Bewustzijn en Ziel

"Yoga in Daily Life" betekent de Yogaleer in het dagelijks leven in de praktijk te brengen, door een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij waarin je leeft, aan het milieu en aan alle levende wezens.

 

"Yoga in Daily Life" biedt een omvattend systeem aan technieken, oefeningen en methoden om fysieke, mentale, sociale en spirituele gezondheid te verkrijgen. 

 

Klik aan de linkerkant op de verschillende niveau's om de oefeningen van ieder niveau te zien en volgen.

 

Tegenwoordig wordt er steeds meer druk en spanning op bijna elk gebied van ons leven gelegd.  Het is juist daarom dat "Yoga in Daily Life" hulp biedt om jezelf te helpen. De eisen die de moderne tijd aan ons stelt, vragen een sterkere connectie met ons innerlijke Zelf. Het is de bedoeling dat we deze band met onze innerlijke goddelijke natuur behouden en versterken. "Yoga in Daily Life" biedt een pad om dit te doen, passend bij deze tijd en zonder de originaliteit en het effect van de oude Yogaleer te verliezen.

 

Yoga betekent "verenigen, of samengaan". Het Yogapad en de oefeningen zorgen voor begrip en compassie voor onszelf. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om alle problemen die we tegenkomen te kunnen overwinnen. We kunnen de essentie van het leven en het doel van ons hierzijn ontdekken en zijn beter in staat om met de dagelijkse zorgen en eisen om te gaan. Omdat ons perspectief verandert, zijn we in staat  dat ene Kosmische principe te erkennen en kunnen we eeuwig geluk vinden in de vereniging van de individuele Zelf met het universele Zelf.

 

"Yoga is het hoogste, kosmische principe. Het is het levenslicht, het universele, creatieve bewustzijn dat altijd wakker is en nooit slaapt; dat altijd was, altijd is en altijd zal zijn"

 

Sinds het begin der tijden, hebben wijze mensen en zieners hun kennis uit de natuur en kosmos gehaald, die ze in hun meditaties ontdekten. Bekend staand als de Rishi's van India, ontdekten deze heiligen de wetten die het leven regeren op zowel materieel als spiritueel niveau. Zij ontdekten de verbanden van het universum. Al deze wijsheid ligt opgeslagen in de oude teksten, bekend als de Veda's. En veel van deze kennis wordt nu herontdekt en bewezen door moderne wetenschappelijke technieken. 

 

Vanuit deze ervaringen en inzichten ontstond een verreikend en omvattend systeem wat bekend staat als Yoga. Het geeft ons waardevolle en praktische instructies voor lichaam, ademhaling, concentratie, ontspanning en meditatie. De oefeningen die het systeem "Yoga in Daily Life" biedt hebben zichzelf al duizenden jaren bewezen en zijn voor miljoenen mensen erg behulpzaam geweest. 

 

Klik op de Niveau's aan de linkerkant om de oefeningen van ieder niveau te zien en te beoefenen.

 

"Yoga in Daily Life " wordt over de hele wereld beoefend in Yogacentra, Scholen, Gezondheidscentra, Sportcentra, Revalidatie centra, Ziekenhuizen en Kuuroorden. Het is geschikt voor alle mensen, in iedere fysieke conditie, dus iedereen heeft de mogelijkheid om "Yoga in Daily Life" te beoefenen!