Yoga is de bron van spiritualiteit en spiritualiteit is de basis van alle religies. Yoga is de weg naar God. 


Je bent nu aangekomen bij het vierde niveau van je Yoga oefeningen en je behoort nu tot de gevorderde Yoga leerlingen. Hier wordt de aandacht veel meer gevestigd op een langzame en geconcentreerde uitvoering van de oefeningen. Door nu langer dan voorheen in iedere positie te blijven, zul je de werking van de Asanas op lichaam en geest nog sterker ervaren.
Een ieder van ons kent tijden in zijn leven, waarin hij overvallen wordt door  onzekerheid en moedeloosheid. Het lijkt er dan op, dat er geen vooruitgang geboekt wordt. Vaak willen we in zo’n situatie juist dat opgeven, wat ons naar ons doel leidt.

Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji zegt in zijn Gouden Leringen: “Het succes van jouw handelingen ligt in de kracht van je innerlijke overtuiging en zelfdiscipline. Houd moed en geef nooit op.” en “Wat je je ook hebt voorgenomen, doe het met vastberadenheid, dan ben je verzekerd van succes.”

In de Bhagavad Gita (II/40) wordt gezegd: “Op dit pad gaat geen enkele moeite verloren en is er ook geen verlies. Zelfs bij een kleine stap op dit pad kan men van grote angst verlost worden.”

Alles, zelfs de kleinste poging op het Yogapad, brengt ons grote voordelen. Degenen die niet opgeven, regelmatig oefenen en met veel zelfvertrouwen doorgaan, zullen hun doel bereiken.