Als je God iedere dag en nacht vanuit het diepste van je hart roept, zal Hij naar je toe komen en jouw leven in Zijn liefdevolle handen nemen.

Gebruik de Yoga oefeningen van nu af aan niet meer alleen als fysieke training, maar juist als methode om innerlijke onrust en storingen te overwinnen, zoals een slechte concentratie, ontevredenheid, depressie, enz. 

 

Naast de Asanas and Pranayamas wordt er een volgende oefening in het dagelijkse oefenprogramma opgenomen, namelijk diepe concentratie. Dit wordt vaak ten onrechte meditatie genoemd, maar meditatie is veel meer dan concentratie. Men kan meditatie niet beoefenen, het komt vanzelf, op dezelfde manier als slaap ons plotseling overvalt zonder dat we het exacte moment dat we in slaap vallen kunnen aanduiden. 

Concentratie is een voorbereidende oefening voor meditatie, met als doel het lichaam, de geest en de zintuigen te observeren en tot rust te brengen. Als ons concentratievermogen niet sterk genoeg is, worden we of onrustig of we vallen in slaap. Beiden verhinderen dat we niet in meditatie komen. Door het beoefenen van Concentratie hebben we als doel om onrust en slaap te overwinnen. De technieken die in dit en de volgende niveaus beschreven zijn, zijn voor diegenen bestemd, die hun concentratievermogen verder willen ontwikkelen en het stadium van meditatie willen bereiken. 

Enkele aanbevelingen om succes in Yoga te hebben:

1. Leef vegetarisch.
2. Blijf uit de buurt van drugs. Drugs schaden de gezondheid van lichaam en geest, en hinderen zeker jouw Yoga ontwikkeling. Maak niet de denkfout dat jouw wilskracht sterk genoeg is en dat je ieder moment kunt beslissen om te stoppen met het drugsgebruik.
3. Vermijd alcohol en iedere vorm van overmaat. Dit zijn obstakels op jouw Yogapad, die al je pogingen teniet doen.