Zorg voor een juiste balans tussen het materiële en spirituele leven en je hebt twee sterke vleugels waarmee je ziel zich tot het goddelijke kan verheffen.

Door het systematisch beoefenen van Asanas, Pranayama en concentratie wordt vooruitgang geboekt op het Yogapad. Dit Yogapad is niet altijd gemakkelijk. Moeilijkheden en obstakels die we tegen komen, moeten worden overwonnen. Door ervaring leren we hoe belangrijk het is om ons op ons doel te blijven richten en vastberaden en vol vertrouwen door te gaan met onze oefeningen. 

 

 

De concentratie oefeningen helpen de geest te beheersen en maken ons bewuster van onze mentale onrust. Deze onrustige geest zorgt voor innerlijke spanning, die ons ervan weerhoud om een bepaalde gedachtegang consequent tot het eind toe te kunnen volgen. Hierdoor brengt onze geest ons vaak op een dwaalspoor. 

Yoga brengt de geest tot rust en ontwikkelt de kracht van het onderscheidingsvermogen (Viveka). Viveka is het gedeelte van het intellect (Buddhi), dat ons helpt om het juiste inzicht te krijgen en de juiste beslissingen te nemen. Eén van de belangrijkste taken nu, naast de lichaams-, ademhalings- en concentratie oefeningen, is het trainen van het intellect en dit op de juiste manier gebruiken. Yoga steekt in ons het LICHT DER WIJSHEID aan, zodat we helderheid krijgen en in staat zijn om ons bewust te worden van de echte waarheid.