Het grootste geluk en het grootste geschenk is het menselijk leven. Degene die zich dit niet realiseert en dit waardevolle geschenk achteloos verspilt is een dwaas.  Hij gedraagt zich als iemand die een diamant weggooit alsof het waardeloos glas is. Laat je leven niet wegglippen zoals zand wat door je vingers glijdt. 

Wederom sta je voor een niveau van je Yoga beoefening en tegelijkertijd een nieuwe stap in je ontwikkeling. In je dagelijkse beoefening heb je zelf ervaring opgedaan met de effecten van de Asanas, Pranayamas en Meditatie op lichaam, geest en ziel. De volgende stap is om de filosofie en de spirituele aspecten van Yoga dieper te overdenken. “Waar kom ik vandaan?” “Wat is de betekenis en het doel van mijn leven?” “Welke taak moet ik in dit leven vervullen?” En uiteindelijk, “Waar ga ik naar toe na dit leven?”

 

 

Door het beoefenen van “Yoga in Daily Life” kunnen de antwoorden op deze vijf essentiële vragen gevonden worden. Uiteindelijk kunnen we onszelf bevrijden uit het wiel van het lot en het hoogste doel van de Yoga bereiken – bevrijding van Karma, dood en wedergeboorte.  

Op weg naar dit doel bevrijd je jezelf van veel gezondheidsproblemen, mentale problemen en angsten. Het belangrijkste is dat je je kunt bevrijden van de innerlijke eigenschappen die je storen zoals boosheid, egoïsme, haat, gehechtheid, afgunst en verslavingen. 

Wees er altijd van bewust dat Yoga een geheel vrijwillige weg is – helder en duidelijk zoals de stralen van de zon en zo vrij als een vogel in de lucht. Niemand moet zich gedwongen voelen. Het is volledig je eigen beslissing om te bepalen welke stappen je neemt en wanneer.

Vaak worden we verleid door de onrustige en veranderlijke natuur van onze geest om van het Yoga pad af te gaan en weer iets nieuws te proberen. Dit is waarom je een groot bewustzijn moet ontwikkelen en je gedachten heel nauwkeurig moet analyseren. Sta jezelf nooit toe om uit pure nieuwsgierigheid in de verleiding te komen om je weg te gaan veranderen. Het succes op je Yoga pad kan vergeleken worden met de zorg die je geeft aan een plant – het zal alleen groeien en vruchten dragen als je het rustig en liefdevol verzorgt. Als je een klein zaadje plant en het dan herhaaldelijk weer verplant, zal het nooit de mogelijkheid krijgen om wortel te schieten en te bloeien. Op dezelfde manier zal de bloem van spiritualiteit zich alleen ontwikkelen door geduld, liefde en doorzettingsvermogen.